Emma laddar upp för sin andra Ironman

3,8 kilometer simning, 180 kilometer cykling och 42 kilometer löpning. Det ska triathleten Emma Lindqvist ta sig igenom i augusti, när hon för andra gången genomför en Ironman.
– Det blir mycket träning, konstaterar Emma.


Det var efter att ha genomfört En svensk klassiker år 2013 som Emma Lindqvist föll in på triathlonspåret.
– Jag är simmare i grunden och när jag gjorde klassikern tyckte jag att cyklingen var rolig. Sen har jag sprungit tidigare för underhållsträningen, så jag tänkte att det skulle passa perfekt att kombinera alla tre, berättar hon.
År 2014 började Emma träna tillsammans med triathlonklubben Stöcke TS Järnet och samma år körde hon sitt första triathlonlopp: Olympisk distans på Umeå triathlon. Därefter har loppen radat upp sig med en Ironman i Kalmar, några halva ironmandistanser i Vansbro och en halv-Ironman i Kalifornien på meritlistan.
– Det har gått bra för mig. Jag har satt upp mål mot mig själv, men nu när jag var i USA i vintras vann jag. Det var en väldig bonus.

Nu siktar Emma återigen på Ironman i Kalmar i augusti, något hon har förberett sig för i ett år.
– När jag körde det 2015 hade jag en jättebra dag. Dagsformen var på topp och det var världens folkfest med mycket publik. Jag hade såklart många dippar under loppet, men jag kunde ändå njuta av upplevelsen – därför vill jag göra det igen. Och nu vill jag förbättra min tid.

Hur tränar du för att klara av ett sådant lopp?
– Det blir mycket träning och nu under sommaren blir passen längre och längre. Jag brukar varva så jag kör grenarna var tredje pass. Varje onsdag har Stöcke TS något som kallas supersprint som är ett kort triathlonlopp som jag brukar vara med på. Då får jag träna på växlingen, sen är det kul också.

Varför har du fastnat för triathlon?
– Jag tycker det är kul att det är en nötasport, jag gillar att mata på. Jag tror man kommer in i en bubbla när man kör de här långa distanserna, det passar mig jättebra.
Anna Bergman
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.