Publikens spelare ska ta UFC till Superettan

Umeå FC har värvat spelare från både Kanada och Sydkorea i jakten på avancemang. Nya tränaren Andreé Jeglertz menar att laget har en hög högstanivå men att han helst tänker långsiktigt.
– Inom tre år vill vi vara ett etablerat Superettanlag. Förhoppningsvis tar vi oss dit i år, annars måste det ske nästa år.


Division 1-klubben hade inför säsongen en trupp med 19 utespelare men det fattades ändå en pusselbit i lagbygget. Genom en swishkampanj bad de därför supportarna att skänka pengar för att finansiera den tjugonde spelaren och en månad senare var insamlingen avslutad.
– Jag tycker att det har varit ett fantastiskt gensvar, säger Markus Wikström på kansliet och fortsätter:
– Vi visste inte vilken målsättning vi skulle ha, men vi satte en miniminivå på 50 000 kronor och det känns otroligt bra att vi kunde nå upp dit.
Pengarna användes för att värva 21-åriga Soo Yong-Yoon som närmast kommer från allsvenska Djurgården.
– Han spelar med nummer 20 under säsongen som en hyllning till alla de som bidrog, förklarar Wikström.

Andreé Jeglertz är mycket nöjd med hur nyförvärvet har spelat sig in i laget och han vill särskilt lyfta fram sydkoreanens lugn på planen.
– Yoon är trygg i sitt spel och gör väldigt få misstag. Han är en klok fotbollsspelare och de brukar ha lätt för att anpassa sig efter nya miljöer, säger Jeglertz.
Soo Yong-Yoon berättar själv att han trivs bra med lagkamraterna här i Umeå och att han delar lagets mål om att nå Superettan så snart som möjligt.
– Det kommer inte att bli lätt, men vi kan klara av vad som helst om vi bara kämpar tillräckligt hårt.
På söndag spelar laget sin andra hemmamatch mot Assyriska men tränaren vill inte lyfta fram någon speciell spelare för publiken att hålla utkik efter. I stället framhåller Jeglertz att de har lyckats skapa en väldigt jämn och komplett trupp.
– Vi försöker bygga ett lag där alla har en lika viktig roll. Kom och titta på hela Umeå FC, vi är ett lag som vinner och förlorar tillsammans!
Alfred Jacobsson
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.