Guldvittring för Udominate – igen

Udominate har dominerat damernas basketliga i år och för tredje säsongen i rad möter de ärkerivalen Luleå i finalserien.
När lagen drabbar samman i Umeå på onsdagskvällen är huvudtränaren ute efter revansch och han är extra glad att just Luleå står för motståndet.


 – Det kunde inte bli bättre! Eftersom vi har förlorat mot dem två år i rad känns det som att vi har mycket att återkräva, säger Bo Ågren Malm.
Inför årets säsong satsade klubben stort och värvade flera stjärnspelare. Investeringarna gav utdelning direkt och Udominate gick obesegrade genom grundseriens alla 27 matcher.

Martina Stålvant kom till laget direkt från just Luleå och hon tror att laget har vad som krävs för att ta ett efterlängtat första guld.
– Viljan att vinna är det viktigaste. Vi har lyckats göra det en hel säsong så nu gäller det bara att knyta ihop säcken, säger Stålvant.
Finalserien mot norrbottningarna avgörs i bäst av fem matcher och även om lagens senaste möten har slutat med säkra segrar för Umeå så tror inte Bo Ågren Malm att det kommer att bli några lätta matcher.
– Det kommer bli krig. Luleå kommer inte att vika ner sig, de har vunnit de senaste åren och släpper inte guldet frivilligt. I fjol hade vi otroligt mycket skadeproblem och spelade bara med en halv trupp de sista matcherna. Men i år har vi bara lite småskavanker så när alla är med på planen är vi otroligt svåra att stoppa.

Men vid sidan om de sportsliga framgångarna så har säsongen tärt på klubbkassan. När tidningen stämde av Udominates ekonomi förra tisdagen hade de skulder på drygt 800 000 kronor till Kronofogden och kommunen, men styrelseledamoten Joakim Genetay är övertygad om att skulderna snart ska vara lösta.
– Den ekonomiska situationen är på klar och tydlig bättringsväg. Vi gick in i säsongen med en budget i balans, men vi fick en enorm oväntad kostnad i samband med vårt tränarbyte, förklarar Genetay och berättar att han bland annat förväntar sig stora publikintäkter från de sista matcherna:
– I fjol var finalerna fullsatta, det kommer de att vara i år också.
Alfred Jacobsson
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.