Umeå tidning kan bli årets gratistidning – igen

Umeå tidning har nu chansen att utses till årets gratistidning på gratistidningarnas branschdag den 31 mars i Stockholm.
Dessutom kan tidningen stoltsera med flest nomineringar av alla, hela fem stycken i en rad olika kategorier.


För två år sedan utsågs Umeå Tidning till Årets gratistidning och nu kan det bli verklighet igen.
– När det gäller vinstchansen så kan jag bara konstatera att konkurrensen är hård. Det är tre riktigt bra tidningar som är nominerade, men jag tror förstås på Umeå Tidning, säger Elisabeth Glaas, chefredaktör.
Övriga nominerade är Västerås Tidning och Södermalmsnytt.
I dagarna kom även beskedet att Umeå tidning lyckats kvala in i kategorierna Årets foto, Årets personporträtt och Årets etta.

Tidningens säljavdelning, numera Prio Media, har också chansen att prisas under branschdagen i kategorin Årets initiativ. I fjol startade de ett samarbete tillsammans med Schibsted, en norskägd koncern som Aftonbladet och Svenska Dagbladet ingår i.
– Det är ett nytänk att som tidning samarbeta med i det här fallet Schibsted, i stället för att bygga upp ett lager av sidvisningar att sälja på den lokala marknaden. Vi är också unik med att vara den enda gratistidningen som jobbar med dem, säger Peter Öystilä, försäljningschef på Prio Media.

JE Studsmattekillar 07

Bilden till nomineringen Årets foto har Umeå Tidnings bildjournalist Johan Engman tagit. Det är ett foto där han har fångat ett killgäng som gör volter på en studsmatta.
Vad tänkte du när du tog bilden Johan?
– Jag tänkte att jag behövde en bra dragarbild, haha. Jag ville ha en bild där man hajar till. Det är väl inget mästerverk direkt men det blev en ganska häftig bild som jag tror lockar till sig blickar.
Johan har också varit den som redigerat nomineringen till Årets etta, det vill säga årets förstasida.
Vad behöver en förstasida för att locka dig?
– Det ska gärna vara en bra bild såklart och intressanta puffar. Jag tycker att förstasidan ska spegla innehållet på ett bra sätt och det tycker jag att vår tidning gör.
Nicolina Burman
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.